Kom Koens orgel bezichtigen!
Op zaterdag 15 oktober 2005 geef ik iedereen die dat wil de gelegenheid om mijn orgel van dichtbij te komen bekijken en beluisteren.
Koens orgel? Hoe komt u erbij? Wel, per auto, bus, trein Wie wil komen, moet mij even mailen. Ik stuur dan een bevestiging en desgewenst een routebeschrijving (auto/OV) en een adres.

Ook wie minder van orgels houdt, kan in het ogenschijnlijk normale rijtjeshuis in Leusden een onvergetelijke dag meemaken; zo ben ik ook zelf van dichtbij te bezichtigen en te beluisteren en kunt u op mijn slaapkamer, waar het instrument zo goed en zo kwaad als dat gaat wordt opgebouwd, allerhande prullaria die op enige manier met mij verband houden, bezichtigen.

Behalve alle familie, vrienden, kennissen en muziekliefhebbers, hoop ik in het bijzonder jonge mensen te begroeten. Die lijken nogal massaal anti-orgel en dat is triest, want vaak hoeven ze maar even over de drempel van mijn kamer om tot de conclusie te komen dat ze een totaal verkeerd beeld hadden.
Het maken van een orgel is SPANNEND en mijn kamer is een bezienswaardigheid! Na zaterdag de 15e hoop ik jong en oud een excursie vol verrassingen te hebben gegeven!
Dus ook al zit de zaterdag al vol: het kan altijd voller, kijk maar naar mijn kamer en KOM naar Leusden!

Van 10 uur tot 17 uur en van 19 uur tot 21 uur kunnen mensen aanbellen, hooguit een karig bekertje limonade meepakken (taart zelf meebrengen) en staan dringen voor mijn overvolle slaapkamer annex werkplaats. Een echt programma is er niet, daarvoor was ik te druk met klussen aan mijn instrument, maar slechts rond elk heel uur wil ik kort de mogelijkheid tot bespeling geven (dit o.a. vanwege omwonenden) dat staat wel vast.
Bij mooi weer en voldoende belangstelling organiseer ik rond de middagpauze een last-minutereis naar onze achtertuin, waar ik een uit het leven gegrepen truc met mijn zaagtafel en het tuinhuis hoop uit te halen. Spektakel moet er ook zijn
Wie tussen 17 en 19 uur nog in Leusden wil blijven verpozen, kan mij vragen naar de vele sfeervolle hangplekken die Leusden rijk is.

Een paar beperkingen:
De drie registers zijn nog niet alle compleet: Holpijp 8 mist C, Cis en Dis, Prestant 4 mist C t/m Fis en de Woudfluit 2 is wel compleet (alles gedeeld in bas en discant tussen h en c).
Er moet staand gespeeld worden vanwege de kleine ruimte
Mijn orgel staat op de eerste verdieping. Voor mensen die slecht ter been zijn, kan ik helaas geen oplossing bieden.
Er is die bewuste zaterdag maar n Koen van Andel aanwezig. De echte, dat wel!

Graag tot ziens!

Koen van Andel

P.S.: Wie de 15e echt niet kan, mag ook gerust mailen. Wie weet vind ik nog wel een alternatief. Vrijdagavond laat en zaterdagochtend kan ik de laatste bevestigingen met adres en routebeschrijving verstrekken, dus wie de 15e wil komen kan dat zelfs last-minute besluiten!

Geef nooit op! Behalve voor de ORGELDAG! Geef je hele dorp op!