Het orgel van Koen heeft vooralsnog altijd dienst gedaan zonder registerknoppen. De organist kon de registers bedienen via ‘kale’ rondhouten registertrekkers aan weerszijden van het klavier. Momenteel wordt gewerkt aan registerknoppen die op die registertrekkers gemonteerd zullen worden.
Als inspiratiebron worden hiervoor registerknoppen gebruikt zoals de orgelmaker Witte die in de negentiende eeuw veelvuldig toepaste: zwarte knoppen met ‘gebombeerde’ (gebolde) witte schildjes, waarop de registernaam staat geschreven in zwarte letters uit de Didonenfamilie.
actueel registerschildjes
De specifieke variant die Witte gebruikte, is echter niet in digitale vorm te vinden en dus zijn voor deze gelegenheid de letters direct overgenomen van vroege Witte-orgels (met name Gorinchem, 1853) door foto’s van de registerknoppen om te zetten in digitale afbeeldingen in zwart-wit.
In sommige gevallen konden authentieke registeropschriften niet direct worden gebruikt; sommige registernamen of combinaties van namen en voetmaten, zoals ‘Prestant 4 Vt’, ‘Basson 8 Vt’ en ‘Hobo 8 Vt’, komen bij Witte immers niet eens voor. Bovendien is besloten het woord ‘Holfluit’ wel languit te spellen, om de hoeveelheid afkortingen beperkt te houden, hoewel bij de vroege Witte-orgels die als voorbeeld hebben gediend, dit woord altijd wordt afgekort. Soms zijn daarvoor losse letters overgenomen en opnieuw gerangschikt. Aldus zijn geen exacte kopie├źn ontstaan, maar meer duidelijke, stilistische verwijzingen.
Ook het productieproces is anders dan vroeger: de schildjes zijn van luchtdrogende keramiek (zelfgemaakt) en voorzien van een witte laklaag. De digitale afbeeldingen van de letters zijn door een gespecialiseerd bedrijf met tampondruk opgebracht en vervolgens is het geheel afgedekt met een laag transparante lak.

Op het moment van schrijven zijn de schildjes nagenoeg klaar (zie afbeelding). Daarna zal worden verdergegaan met de knoppen. Voor de afmetingen hiervan wordt gebruik gemaakt van gemiddelde waarden, die op enkele lichte aanpassingen na in schaal 1 : 1 worden overgenomen.