In de vrieskou rond de jaarwisseling 2005-2006 is het orgel vanuit Leusden naar de kerk in Utrecht overgeplaatst. Hiervoor moest het orgel vrijwel geheel gedemonteerd worden. In Leusden liep de hele buurt uit om te zien hoe stukjes orgel met beleid uit het (ouderlijke!) slaapkamerraam werden getild.

Ondanks een zorgvuldig draaiboek trad er een klein probleempje op: het frame kon de draai door het raam niet goed maken. Het gedoogbeleid van vader en moeder Van Andel werd zwaar op de proef gesteld: dat een orgel van hun zoon het huishouden ontregelde, werd altijd schoorvoetend geslikt omdat het gezin nu eenmaal leeft van de orgelkunst, maar nu diezelfde zoon voorstelde om de ramen maar uit het kozijn van hun slaapkamer te slaan…

Uiteindelijk ging het konvooi met een uurtje vertraging richting Utrecht. Op straat was het een beetje glad, om het spannend te houden, en in de kerk was het zeven à acht graden Celsius. In die kou is heel hard gewerkt om het orgel binnen de Kerstvakantie op te leveren.

Het orgel is geplaatst in de zuidbeuk van de kerk op een speciaal daarvoor gelegde, ruime houten vlonder, waarop ook het koor plaats kan nemen. Omwille van de proporties is het orgel daar op een voetlijst geplaatst, iets wat in de slaapkamersituatie wegens hoogtegebrek niet mogelijk was. Om dezelfde reden hebben de drie manuaalregisters pas in Utrecht hun volledige omvang gekregen en is de kap pas ter plaatse gemonteerd.

In de periode vanaf 2006 zijn pedaalklavier, -lade en -kas geplaatst en is het orgel geschilderd. Een bijpassende orgelbank werd door een parochiaan vervaardigd uit hout van oude kerkbanken uit de Sint-Gertrudiskerk. Andere parochianen maakten de vlonder waarop het orgel geplaatst kon worden en het koor plaats kan nemen. Op wens van de organist, die bij koorbegeleiding regelmatig de Bourdon 8′ afwisselend met en zonder Prestant 4′ gebruikt, vervaardigde Koen twee treden waarmee de Prestant 4′ B+D respectievelijk in- en uitgeschakeld kunnen worden.

Sinds de overplaatsing verzorgt Sander Booij (zie ‘Links‘) het onderhoud aan het pijpwerk. Hij heeft tevens het pijpwerk gerestaureerd en geïntoneerd bij de overplaatsing.