NIEUW: woordgrapjes die zijn afgekeurd voor de show:
pianovember – muzikale maand met vier toetsweken
conceptember – maand die nog niet definitief is
pinano – heel klein muziekinstrumentje

Datum: dinsdag 22 april
Aanvang: 20.15u (Q-stipt, dus zorg dat je vóór die tijd betaald hebt en binnen bent)
Duur: ca. twee uur (exclusief pijnlijke stiltes na slechte grappen, inclusief pauze)
Locatie: Vrijhof, Agora
Entreeprijs: €5 pp. contant te betalen bij entree. Bezoeker maken kans hun entreegeld tijdens de voorstelling terug te winnen!

Aanmelden verplicht! Liefst uiterlijk 14 april, maar nog liever zo snel mogelijk, want i.v.m. veiligheid is er een keihard maximum van 300 bezoekers en VOL = VOL!
Om aan te melden stuur je een e-mail aan het hieronder afgebeelde adres. Noem in je e-mail van iedereen die je wilt aanmelden de voor- en achternaam.
Je aanmelding is pas geslaagd als je een bevestiging hebt ontvangen!

Aangemeld maar verhinderd? Meld je dan liefst tijdig af, zodat je plaats misschien nog aan iemand anders gegeven kan worden!


22april flyer kleinOver de voorstelling.
Iets meer dan een jaar geleden nodigde het toenmalige bestuur van Daedalus mij uit om voor het Foutieve-Ledenuitje, herstel, dat zeg ik foutief, het Actieve-Ledenuitje een cabaretvoorstelling te geven in de stijl van mijn oudejaarsconferences bij het vak Energie & Warmteleer voor IO.
Met heel veel plezier was ik weer even terug op de UT waar ik een half jaar daarvoor afscheid van had moeten nemen en was ik blij verrast om zo hartelijk ontvangen te worden, door ouderejaars die mij kenden, maar ook door jongerejaars voor wie ik nieuw was.
In de voorstelling imiteerde ik ook een aantal van mijn (zeer-gewaardeerde!) collega-docenten. Dat bleek zo spraakmakend te zijn, dat het idee ontstond om een soortgelijke voorstelling nog eens te geven voor alle IO-studenten.
Dus ging ik aan de slag met het (her)schrijven van teksten; schrijven, puzzelen, husselen, schrappen enzovoort. En wat blijkt nu? Er ontstond een show die voor slechts eenderde van de tijd knipoogt naar de opleiding IO en voor de rest eigenlijk voor iedereen leuk of aansprekend zou kunnen zijn!

Nadat medio 2012 mijn contract bij de UT was afgelopen, heb ik nog een jaar lesgegeven op een hogeschool. Daar bleek ik mijn idealen, zoals die op de UT gestalte hebben mogen krijgen, niet kwijt te kunnen. En hoezeer onderwijs ook mijn passie is, ik zag (en zie nog) geen andere plek waar dat wél kan.
Daarom heb ik in de zomer van 2013 mijn werk als hogeschooldocent opgezegd en besloten me voor onbepaalde tijd, op eigen kosten, te richten op alles wat ik mooi vind en graag aan de wereld wil toevoegen; je zou het een ‘sabbatical’ vol ‘idealistische hobbyprojecten’ kunnen noemen. Die lijken niet direct geld op te leveren (integendeel…) en ook geen baanperspectief. Dat is soms lastig, maar ook wel weer verrijkend en verrassend!
Eén van die ‘projecten’ (naast allerlei activiteiten met orgels en muziek – zie elders op deze site) is de voorstelling van 22 april. Daarmee hoop ik plezier en verwondering te delen, met een publiek dat mij altijd veel plezier heeft gedaan!

Koen van Andel

 

Klik hier voor een heel kort fragment uit oudejaarsconference 2011.

22april Hans22april Ingrid22april Henk
Hans, Ingrid en Henk