Op vrijdag 30 november 2018 verzorgde het Groot Omroepkoor o.l.v. Peter Dijkstra in de Jacobikerk te Utrecht het Vrijdagavondconcert voor AVROTROS Klassiek op NPO Radio 4. Leo van Doeselaar begeleidde op orgel ‘Laudes Organi’ van Kodály en speelde solo delen uit ‘Játékok VI’ van Kurtág. Bij dit concert mocht ik als registrant meedoen.
Het gehele concert is hier terug te luisteren én te zien! In het kader van de onthaasting en de liefde voor muziek en cultuur beveel ik natuurlijk aan het concert van begin tot eind op je in te laten werken, maar goed, voor wie, meegesleept in de vaart der volkeren, vervuld is van eigentijds ongeduld, of per se in de baas z’n tijd zijn hart hiermee wil ophalen: vooruit, je kunt ook direct inhaken bij Kodály (18’30 – 39’10) of bij Kurtág (51’55 – 57’55)

Op vrijdag 22 december 2017 was het Groot Omroepkoor trouwens eveneens in Utrecht, toen onder leiding van Ed Spanjaard, voor het NPO Radio 4 Kerstconcert 2017 vanuit de Dom.
Matthias Havinga begeleidde op het Bätz-orgel onder meer het Oratorio de Noël van Saint-Saëns en voerde solo enkele werken van Bach uit. Ook bij dit concert mocht ik als registrant meedoen. Alleen ben ik maar heel even in actie te zien…
Het gehele concert is hier terug te luisteren én te zien! Voor de gehaaste luisteraar die alleen maar mijn momentje van roem zoekt: succes, je bent wel even bezig met zoeken…!